Contractverlenging Koch tot en met medio 2018

PSV heeft het contract van Menno Koch (20) opengebroken en verlengd tot en met 2018. De verdediger uit Heeze voetbalt al sinds 2006 voor PSV.

Verhuurd aan NAC Breda
In het Philips Stadion werd donderdag in bijzijn van technisch manager Marcel Brands de contractverlenging rondgemaakt. Koch blijft ook de komende drie jaar speler van PSV. Hij kwam in 2006 in de jeugdopleiding van PSV, waarin hij vanaf de D1 alle elftallen doorliep. In augustus 2013 maakte Koch zijn debuut in het betaald voetbal in de wedstrijd tussen Jong PSV en Sparta Rotterdam. Afgelopen seizoen, op 20 december 2014, debuteerde Koch ook in de hoofdmacht van PSV. Tegen Go Ahead Eagles kwam hij kort voor tijd in het veld voor Karim Rekik. In de winterstop werd de verdediger verhuurd aan NAC Breda, waar hij na negen wedstrijden een kruisbandblessure opliep. Door de operatie was zijn seizoen voorbij.
Marcel Brands schudt Menno Koch de hand | © PSV Media
Reactie Marcel Brands
“We hadden al overeenstemming met hem voordat dat zijn blessure ontstond, maar we hebben geen moment getwijfeld om dat op een of andere manier weer in te trekken”, aldus technisch manager Marcel Brands. “Zo’n jongen verdient op dat moment alle steun en ik ben er van overtuigd dat Menno sterker terug zal komen.”

Reactie Menno Koch
“Het straalt heel veel vertrouwen uit vanuit PSV, zeker in de situatie waarin ik nu verkeer”, zegt Koch. “Als ik een indicatie moet geven wanneer ik weer wedstrijdfit ben, zal dat rond de winterstop zijn. Komend seizoen ben ik de eerste helft gewoon bij PSV, daarna zien we wel hoe de situatie dan is. Ik heb nog steeds de ambitie om veel te spelen en me in de Eredivisie te ontwikkelen, ik hoop heel graag dat dat bij PSV is.”

Contractverlenging Koch tot en met 2018

Translate »