Menno Koch half seizoen verhuurd aan NAC Breda

NAC heeft het komende half jaar de beschikking over de diensten van Menno Koch. De 20-jarige centrale verdediger wordt voor het restant van het seizoen 2014/2015 gehuurd van PSV. NAC heeft voor de transactie goedkeuring gekregen van de KNVB.

De in Heeze geboren Koch begon zijn voetballoopbaan bij het plaatselijke RKSV Heeze, maar werd al snel opgepikt door PSV. In 2006 stroomde hij in bij de jeugdopleiding van de Eindhovenaren, die hij in de daaropvolgende jaren in zijn geheel doorliep. Tijdens het seizoen 2013/2014 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal voor Jong PSV, uitkomend in de Jupiler League, en was hij meteen een vaste kracht met 34 basisplaatsen. Dit seizoen maakte hij ook speelminuten in het eerste van PSV, als invaller tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Naast zijn verdedigende kwaliteiten heeft Koch een aardig neusje voor de goal. In het afgelopen anderhalve seizoen bij Jong PSV wist hij maar liefst tienmaal het net te vinden. Hij is na Dirk Marcellis de tweede versterking voor het hart van de Bredase defensie.

Technisch Directeur Graeme Rutjes: “Menno is een jonge, talentvolle verdediger die bij PSV al lange tijd tegen de eerste selectie aanhikt. De afgelopen seizoenen heeft hij veel wedstrijden gespeeld bij Jong PSV in de Jupiler League en daar heeft hij laten zien dat hij klaar is voor het hoogste niveau. Het is daarom mooi dat hij het komende half jaar het hart van onze defensie komt versterken.”

Translate »