Hakim Ziyech maakt einde aan geruchtencircuit en kiest voor FC Twente

Zijn vertrek hing al een tijdje in de lucht, maar is nu definitief. Hakim Ziyech verlaat sc Heerenveen voor een nieuw voetbalavontuur bij FC Twente. De 21-jarige middenvelder, die de Friese club afgelopen vrijdag in De Kuip met een prachtige genomen vrije nog een punt bezorgde, tekende vandaag een vierjarig contract in Enschede.

 Transfer Hakim1
Hakim Ziyech, geboren in Dronten, doorliep de gehele jeugdopleiding van sc Heerenveen en maakte in augustus 2012 zijn debuut in de hoofdmacht van de Friese club. Ziyech speelde veertig competitiewedstrijden voor sc Heerenveen en scoorde elf keer. Dit jaar, op 28 mei, debuteerde Ziyech voor Jong Oranje. Als invaller scoorde hij tweemaal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland (6-1).

Hakim Ziyech: “Ik wist voor de vakantie dat er belangstelling voor me was. Die belangstelling is gebleven. Het gesprek met de trainer gaf mij het goede gevoel om voor FC Twente te kiezen. Hij gaf mij het gevoel dat ik me hier snel thuis zal voelen en dat ik op mijn favoriete positie kan spelen.”

Trainer/Coach Alfred Schreuder: “We zijn er trots op dat Hakim Ziyech, een van de grootste talenten van Nederland, voor ons gekozen heeft. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Hij is een echte publieksspeler en kan een elftal wat extra’s geven. De ‘nummer 10-positie’ is een positie voor speciale spelers. Afgelopen jaren hebben Kenneth Perez, Bryan Ruiz, Theo Janssen, Nacer Chadli en Dusan Tadic daar gespeeld en nu zal Hakim deze rol gaan vervullen. Het is mooi dat we donderdag, voor de Europa League-wedstrijd tegen Qarabagh, al over hem kunnen beschikken.”
Transfer Hakim4

 

 

Translate »