Koch: “Ik zie het als een beloning voor de goede eerste seizoenshelft.”

Menno Koch hoopt Philip¬†Cocu deze week te kunnen tonen wat hij in zijn mars heeft. Normaliter maakt de jonge centrale verdediger zijn minuten bij Jong PSV,¬†maar onlangs kreeg hij te horen dat hij met de ‘grote jongens’ mee mocht naar Gran Canaria. Daar bereiden de Eindhovenaren zich momenteel voor op de tweede seizoenshelft.

De negentienjarige Koch heeft het uitstekend naar zijn zin in Maspalomas, al wil hij het uiteindelijke doel niet uit het oog verliezen. “Plezier komt op de tweede plek”, zegt hij in gesprek met Omroep Brabant. “Ik zie dit trainingskamp als een beloning voor de eerste seizoenshelft. Hopelijk kan ik me hier bewijzen, zodat ik zo snel mogelijk kan aansluiten bij de selectie.”

Vooralsnog heeft de tiener, die in de eerste seizoenshelft negentien in actie kwam voor Jong PSV en liefst zes keer scoorde, geen last van aanpassingsproblemen. Dat komt mede doordat hij veel jongens al kent uit de jeugd. “Natuurlijk moet ik wat vaker de spullen naar het veld dragen, maar dat is normaal”, vindt Koch.

Translate »