Koch en Leemans winnen periodetitel in Jupiler League

Jong PSV is vrijdagavond in het Philips Stadion periodekampioen geworden door met 2-2 gelijk te spelen tegen Almere City. De ruim 4000 toeschouwers zagen een aantrekkelijke wedstrijd. Jong PSV met Menno Koch en Clint Leemans in de gelederen, is het eerste belofteteam dat een periodetitel weet te pakken. Het team heeft door het gelijke spel een punt meer dan directe concurrent Sparta Rotterdam.
Vreugde na het winnen van de tweede periodetitel in de Jupiler League.

Periodetitel voor Jong PSV

Jong PSV begon aanvallend aan de wedstrijd en ging op zoek naar de openingstreffer. Echt grote kansen kreeg Jong PSV niet in de openingsfase. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Almere City. Boldewijn ging alleen op Bertrams af maar zijn schot ging in het zijnet. Na 31 minuten kwam Jong PSV op achterstand. Een vrije trap aan de linkerkant werd binnengewerkt door Dissels: 0-1. Direct na de aftrap zocht Jong PSV de aanval. Via een verwoestende uithaal van Vloet kwam de ploeg direct weer op gelijke hoogte: 1-1.

Jong PSV ging door en Van Overbeek werkte in de 35e minuut een voorzet van rechts binnen: 2-1. Vlak voor rust was Leemans nog dicht bij een treffer, maar zijn schot miste kracht. Almere City begon beter aan de tweede helft. Opnieuw was het Dissels die scoorde in de 50e minuut: 2-2. Jong PSV kreeg nog kansen op een derde treffer. Vloet controleerde de bal uit een hoekschop en schoot vervolgens op de lat. Jong PSV kwam verder niet meer in de problemen en haalde de periodetitel binnen feilloos binnen. Door de overwinning komt Jong PSV nu op 26 punten uit 18 wedstrijden.

Translate »