Jan Vertonghen: ‘Ticket voor WK…Geweldig!’

Het Belgisch nationale voetbaleftal komt volgend jaar zomer voor het eerst sinds 2002 weer in actie op een eindronde. De Rode Duivels plaatsten zich vrijdagavond dankzij een 1-2 zege op Kroatië voor het WK in Brazilië. Volgens Jan Vertonghen had België de zege op Kroatië (2-1) en de daaropvolgende kwalificatie voor het WK vooral te danken aan de eerste helft.

‘Die was geweldig’, zei de oud-Ajacied, die bij afwezigheid van Vincent Kompany in Zagreb aanvoerder was. ‘Daarna hebben we die voorsprong lang genoeg kunnen vasthouden.’

De linksback was dolblij met de plaatsing voor Brazilië 2014. ‘Het is fantastisch om de kwalificatie hier te mogen vieren, in het hol van de leeuw. Vanavond vliegen we nog terug naar Brussel, maar er zal zeker nog gefeest worden.’

België was in 2002 in Zuid-Korea voor het laatst aanwezig op een eindronde. Toen werd de ploeg in de achtste finales uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Brazilië. Tijdens de EK’s en WK’s tussen 2004 en 2012 moesten De Rode Duivels verstek laten gaan.

Translate »