Ajacied de Kamps: “Keuze was binnen 24 uur gemaakt “

Joeri de Kamps staat op het punt een tijdelijke overstap in zijn carrière te maken. De rasechte Amsterdammer is op weg naar Fryslân.
De linksbenige middenvelder werd op 10 februari 1992 geboren in Amsterdam. De speler doorliep sinds 2000-2001 de jeugdopleiding van Ajax en maakt sinds vorig seizoen deel uit van de selectie van Jong Ajax. Na zijn debuut met Jong Ajax dit seizoen in de Jupiler League te hebben gemaakt, heeft hij besloten een doorstart richting de Eredivisie te maken.

Uit de vele geïnteresseerde clubs heeft Joeri gekozen bij Heerenveen tijdelijk zijn carrière voort te zetten. ” Na een goede voorbereiding en redelijk goede start met Jong Ajax in de Jupiler League te hebben gemaakt, was het voor mij duidelijk dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging op een hoger niveau. In een onderhoud met mijn management Nakhli Mondial heb ik besloten om mezelf verder te ontwikkelen in de Eredivisie. Gezien de concurrentie bij Ajax 1 heb ik besloten een tijdelijke overstap naar een goede Eredivisie club te maken”.

Joeri de Kamps incasseerde kort na de rust zijn tweede gele, dus rode kaart.

“De keuze tussen alle geïnteresseerde clubs was simpel, daarom was mijn keuze ook binnen 24 uur gemaakt. Heerenveen speelt in mijn ogen het beste voetbal ten opzichte van de andere clubs die zich bij mijn zaakwaarnemer hadden gemeld. Ze voetballen graag en dat is zelfs te merken aan hun goede opbouw. Het systeem van Heerenveen lijkt ook veel op die van Ajax, dat zit er bij mij goed ingegoten en is dus doorslaggevend geweest voor mijn keuze. Ik hoop dus ook veel te gaan spelen en mezelf goed verder te ontwikkelen als voetballer. Verder ben ik ook echt heel tevreden met de interventie van mijn zaakwaarnemer want die heeft mij goed geinformeerd en geadviseerd over deze stap waarna ik de knoop heb doorgehakt”.

“Voor de voetballiefhebbers in Fryslân die mij nog niet kennen als voetballer, kan ik mezelf het beste introduceren als een hardwerkende voetballer die altijd voorop in de strijd gaat. Ik ben ook echt een teamplayer die vooral in dienst van het team speelt. Verder ben ik een type voetballer die altijd vooruit wilt voetballen. Heerenveen zie ik ook als een hele mooie club, het wordt een grote uitdaging voor mij om met deze club een goede doorstart in de Eredivisie te maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken anders zou ik deze nieuwe uitdaging niet aangaan”.

Translate »