Kew Jaliens vertrekt naar The Jets

Kew Jaliens zet zijn actieve loopbaan voort in Australië. De verdediger tekende vandaag een contract bij A-League-club Newcastle Jets. Kew verbindt zich voor één seizoen aan de club. Jaliens speelde afgelopen seizoenen bij het Poolse Wisla Kraków,  waar hij een half jaar samenwerkte met trainer Robert Maaskant.

De tienvoudig Oranje-international kwam in zijn loopbaan ook uit voor Sparta Rotterdam en Willem II. Zijn ervaring is een belangrijke factor voor Newcastle Jets om met Jaliens in zee te gaan. “Kew heeft op zowel club- als internationaal niveau op het hoogste niveau gespeeld en neemt een schat aan ervaring mee naar de Jets”, zegt algemeen directeur Robbie Middleby.

Jaliens wordt bij The Jets een van de belangrijkste krachten. De selectie van de club uit de Australische A-League herbergt voornamelijk jonge talenten van eigen bodem. “Wij denken dat hij een toegevoegde waarde is ten opzichte van de spelers die we al in onze ploeg hebben en we hebben er vertrouwen in dat hij een grote impact kan maken in de A-League.  Voor de vele jonge talenten die bij deze club spelen is het fantastisch om spelers als Michael Bridges, Emile Heskey en nu Kew om zich heen te hebben om van te leren.”

Volgens trainer Gary van Egmond is Jaliens het laatste, ontbrekende stukje van de Jets-puzzel. “Het is geweldig om een speler van Kew’s niveau vast te leggen voor wat wij een sleutelpositie vinden in het elftal. Hij past prima bij de club en we kijken uit naar zijn komst”, aldus Van Egmond.

Translate »