Hakim Ziyech: “Dit seizoen hoop ik mezelf verder te ontwikkelen in de Eredivisie”

Hakim Ziyech blikt vooruit op de wedstrijd tegen AZ, zijn ervaring met de trainer en zijn verwachtingen voor dit seizoen. Vorig seizoen maakte Hakim zijn debuut in de hoofdmacht van Heerenveen en veroverde Ziyech met Jong Heerenveen de titel in de beloftencompetitie. Nu staat hij met Heerenveen aan de vooravond van de eerste competitiewedstrijd in de Eredivisie tegen AZ.

“Het word een zeer lastige wedstrijd morgen. AZ is namelijk een goed voetballende, maar vooral stugge ploeg om te verslaan. We moeten de wedstrijd door middel van goed voetbal naar ons zien toe te trekken. Met de volle steun van ons thuispubliek verwachten we de 3 punten binnenboord te houden.

De trainer is vanaf dag 1 bezig geweest om het team goed te laten voetballen en iedereen beter te maken. Het bijzondere aan mijn samenwerking met meneer Van Basten is dat hij weinig praat over mijn sterke punten maar continu hamert op mijn verbeterpunten. Dit ervaar ik als positief omdat je er als speler alleen maar beter van word.                           
                                               Hakim Ziyech
Dit seizoen probeer ik van wedstrijd tot wedstrijd te leven en daarin de doelen voor mijn ontwikkeling te bereiken. Tot slot hoop ik zoveel mogelijk te spelen in de hoofdmacht en uit te groeien tot basisspeler.”

Mustapha Nakhli deelt de mening van Hakim. “Hakim ziet zijn geduld vorig seizoen nu beloond worden door de trainer. Vorig jaar is een belangrijk leerjaar voor Hakim geweest, waarin hij deze kans met zijn goede spel zelf afgedwongen heeft. Het is nu zaak dat Hakim zich verder ontwikkelt in de Eredivisie en daar heb ik alle vertrouwen in”

Translate »