Bonevacia: “Blij met mijn overstap naar Roda JC”

Roly Bonevacia maakt het seizoen definitief af bij Roda JC. De middenvelder van Ajax wordt voor de duur van een half jaar verhuurd aan de Kerkraders en tekent daarna een contract tot medio 2015 in Limburg. ‘Roly moet aan spelen toekomen in de eredivisie en Roda JC is een prima club voor hem’, zegt zaakwaarnemer Mustapha Nakhli tegen Voetbal International. ‘Roda JC huurt hem eerst een half jaar en daarna gaat er een nieuw, tweejarig contract in.’

Roly Bonevacia tekent zijn contract in het bijzijn van familie, vriendin en zaakwaarnemers.
Bonevacia doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde op 14 augustus 2010 in het betaald voetbal voor de Amsterdammers. In het seizoen 2011-2012 werd hij uitgeleend aan NAC Breda, waarvoor hij 18 keer in actie zou komen. Dit seizoen speelde hij zijn wedstrijden bij Jong Ajax.

“Ik ben blij met de overstap naar Roda JC.Ik vind het een erg mooie club en ik zal de supporters niet teleurstellen” verzekert Bonevacia. “Ik vind dat de club nu ook te laag staat, ik denk dat Roda zeker nog rond de 10e plek kan eindigen”, vervolgt de middenvelder die zichzelf omschrijft als ‘een dynamische speler met power’. “Ik ken een paar spelers uit mijn Ajax-tijd zoals Donald, Wielaert en Delorge. Het is leuk om die jongens hier weer tegen te komen”.

Algemeen directeur Marcel van den Bunder over de kersverse aanwinst: “We hadden Roly al langer in het vizier en we zijn blij dat hij uiteindelijk voor ons gekozen heeft. Zeker met het oog op de toekomst zijn we verheugd dat Roly voor tweeënhalf jaar aan Roda JC verbonden blijft.”

Translate »