Hakim Ziyech: ‘Ik wil me nu laten zien’

Vorige week zaterdag is sc Heerenveen met een vrij jonge groep begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een van die jongelingen is Hakim Ziyech, die vijf weken geleden met de A-junioren nog de KNVB-Beker veroverde.

Hakim Ziyech: 'Ik wil me nu laten zien'

Vorige week zaterdag is sc Heerenveen met een vrij jonge groep begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een van die jongelingen is Hakim Ziyech, die vijf weken geleden met de A-junioren nog de KNVB-Beker veroverde. Vrijdag kreeg hij van trainer Marco van Basten de kans om zich te laten zien in het eerste elftal in de eerste oefenwedstrijd tegen Gaasterlân/Sleat. Die kans greep hij en met twee doelpunten kroonde hij zich gisteren (vrijdag) in de eerste oefenwedstrijd tot man van de wedstrijd.

Samen met onder meer de jonge talenten Menno Heerkes en Fahd Aktaou traint Hakim Ziyech sinds het begin van de voorbereiding mee met het eerste elftal en werden zij zaterdag aan het publiek voorgesteld tijdens de Open Dag. Na de training in het stadion blikte Ziyech terug op een week waarin hij twee doelpunten maakte tegen Gaasterlân/Sleat en trainde onder Marco van Basten. ,,Het was een goede, maar zware week. Als je de komende tijd wat wilt bereiken, moet je je nu laten zien. En dat hoop ik nu te doen.”

In de traditionele eerste oefenwedstrijd tegen Regioteam Gaasterlân /Sleat kwam Hakim Ziyech de tweede helft in actie. En in de ruim 45 minuten die Ziyech binnen de lijnen stond, liet hij van zich spreken. Eerst maakte hij een kwartier voor het einde de vijfde treffer, voordat hij in de laatste minuut zijn goede wedstrijd bekroonde met een geweldige uithaal en daarmee de eindstand bepaalde op 0-8.

Hakim Ziyech heeft het druk met handtekeningen zetten
 ,,De trainer feliciteerde mij na afloop,” zegt Hakim Ziyech na de training in het stadion tijdens de Open Dag, over zijn twee doelpunten. ,,En dat doet toch wel wat me je. Je wilt je graag laten zien, en dat kan niet beter als je dat doet met twee doelpunten.”

Tijdens de Open Dag werd Hakim Ziyech voorgesteld aan het publiek, waardoor zijn bekendheid bij sc Heerenveen in een stroomversnelling raakte. Ook Ziyech deelde na afloop van de training handtekeningen uit. ,,Op zo’n dag besef ik nog niet helemaal dat ik bekender word, dat zal nog wel komen.”

Translate »