Hakim Ziyech tekent profcontract: “Dit is waar ik van gedroomd heb”

Met een grote glimlach tekende Hakim Ziyech (19) vandaag zijn tweejarig contract bij sc Heerenveen. ,,Dit is waar ik van gedroomd heb”, zegt Ziyech, die sinds 2004 in de jeugdopleiding van Heerenveen/Emmen speelt. Dat traject heeft hij succesvol doorlopen, en inmiddels mag hij hopen op de stap naar de hoofdmacht van sc Heerenveen.

De behendige middenvelder tekende het contract in het bijzijn van zijn familie, en dat was hem veel waard. ,,Ik vind het heel mooi dat mijn familie er bij is. Beter kan eigenlijk niet. Zij hebben me van jongs af aan heel erg gesteund en geholpen. Ik vind het heel belangrijk dat ik dit voor hen terug mag doen.”

Ziyech werd begin dit jaar al beloond voor zijn goede ontwikkeling bij sc Heerenveen. In de winterstop mocht de middenvelder al mee met de eerste selectie op trainingskamp naar Portugal. ,,Daar heeft hij een hele goede indruk achter gelaten”, zegt technisch directeur Johan Hansma. ,,Wij verwachten dat hij zich hier nog verder door kan ontwikkelen. We zien in hem een hele creatieve en talentvolle linksbenige aanvaller. Hakim is een technisch vaardige speler, en kan zowel als linksbuiten, rechtsbuiten en vanaf het middenveld spelen. Hij heeft een goede voorzet in huis, en scoort ook veel.”

Dat laatste lukte hem ook op het trainingskamp in Portugal. Met een enorme afstandspoeier in de oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen gaf hij zijn visitekaartje af. Ziyech vond het trainingskamp geweldig om mee te maken. ,,Hopelijk mag ik in de voorbereiding van komend seizoen weer met de eerste selectie meedoen, en laten zien wat ik waard ben. Ik zal hard knokken om het eerste team te halen.”

Mocht dat lukken, dan gaat hij samenwerken met trainer Marco van Basten. ,,Dat lijkt me heel mooi,” zegt Ziyech. ,,Ik vind het een goede trainer en hij was natuurlijk een hele goede voetballer. Ik hoop veel van hem te leren.“

Translate »