Hakim Ziyech geniet van Portugees trainingskamp

Met zijn afstandsschot van ruim 25 meter verraste nieuweling Hakim Ziyech (18) de keeper van Bayer Leverkusen.

Hij opende daarmee de score van het eerste oefenduel van sc Heerenveen. Een droomdebuut.
Het doelpunt bleef niet onopgemerkt bij het thuisfront. “Ik heb veel reacties uit Nederland ontvangen. Via Facebook, pingen en sms-jes. Echt veel. Heel leuk om zo te merken dat iedereen meeleeft”, aldus Ziyech.

Hij had gisteren een paar stevige duels met de captain van Bayer Leverkusen Michael Ballack: “Het ging goed, ook tegen Ballack. Ik heb gewoon vol gas gegeven om te laten zien wat ik waard ben. Ik wil mijn kans grijpen. Dus wat is er mooier om dat tegen Leverkusen te doen? Ik ben blij dat de trainer mij die kans heeft gegeven.”

De uitnodiging van trainer Ron Jans om mee te gaan met het trainingskamp was een verrassing voor Ziyech. Hij vertelt: “Het is een prachtige ervaring. Iedere dag leer ik hier. Het is zwaar, maar ik heb me best goed aangepast.” Na de gewonnen wedstrijd stond er een diner met de sponsorgroep op het programma. “Ik had niet verwacht dat dat erbij hoort, maar het was heel gezellig. We hebben flink gelachen en goed gegeten. Zo is het trainingskamp voor mij een mooie ervaring.” Zelfbewust besluit Ziyech: “Maar ik ben nog niet klaar. Het begint nu pas!”

Translate »