Lorenzo Burnet maakt debuut in de Eredivisie : “Mooie ervaring”

FC Groningen was van meet af aan beter dan Roda JC. De ploeg combineerde vlotter en vooral de debuterende linksback Lorenzo Burnet, Dusan Tadic en rechtsbuiten Leandro Bacuna deden van zich spreken.

Na een kwartier kwam FC Groningen door Bacuna op 0-1. De rechtsbuiten benutte een strafschop toegekend na een overtreding van Ruud Vormer op Nicklas Pedersen. Vormer kreeg rood.FC Groningen was de hele eerste helft superieur maar beet niet door. De ploeg miste een stuk of drie goede kansen. Bovendien schoot Tom Hiariej tegen de lat en werd een voorzet van Bacuna door een Roda-speler via de paal over de achterlijn gewerkt. Roda kon er niets tegenover stellen.Ook in de tweede helft domineerde FC Groningen, maar de ploeg oogde steeds gemakzuchtiger en sprong slap en slordig met de kansen en vooral counterkansen om. De Groningers verzuimden met een man meer de thuisploeg onder druk te zetten.

Roda strafte de noordelijke hoogmoed met twee mazzelgoals af. Een vrije trap van Fledderus verdween via de muur in de touwen en pinchhitter Malki scoorde op inzet, waar Burnet en Hiariej halfslachtig ingrepen.Huistra bracht na de 1-1 en 2-1 Andersson, Enevoldsen en Suk nog in het veld voor Bacuna, Pedersen en Matavz maar dat leidde niet tot goals.

Lorenzo Burnet was na afloop tevreden over zijn debuut en zei het volgende:  “ Ik vond het een spannende wedstrijd en was zenuwachtig in het begin, jammer dat we uiteindelijk de 3 punten niet hebben gepakt. Mijn debuut in de Eredivisie zie ik als een mooie ervaring”.

Translate »